Segítség

Gyors Üzembe Helyezése Útmutató

Letöltés

Mérési pontok meghatározása

LetöltésGyakori kérdések és válaszok

Hogyan működik a Vitastiq?

A Vitastiq egy elektromos eszköz, amely működése a Voll (EAV) féle elektroakupunktúrás módszeren alapszik. Az EAV szakértők, észrevették, hogy az elektromos ellenállás az akupunktúrás pontokon belül változik, ha nincs egyensúlyban a szervezet. Ez egy jól ismert módszer amit az 1950-es évek óta alkalmaznak.

A Vitastiq nem orvostechnikai eszköz.  A termék képes mérni az akupunktúrás pont elektromos ellenállását a referenciaponthoz viszonyítva (referencia pontok meghatározása a kalibráláskor történik); Ezért az eszköz nem közvetlenül ellenőrzi az adott vitamin vagy ásványi anyag koncentrációját. Tájékoztatja a felhasználót a jelenlegi állapotáról, és követi az általános vitamin / ásványi tendenciáit.

A Vitastiq nem alkalmas egészségügyi problémák megelőzésére, kezelésére, gyógyítására és diagnosztizálásra! A Vitastiq egy eszköz, amely segít nyomon követni a felhasználó életmódját, és fitnesz tevékenységeit. Rendszeres nyomon követéssel hasznos információkhoz juthat, így a Vitastiq nagyszerűen kiegészítője az egészség tudatos életmódnak.

A mérések csupán a felhasználó általános vitamin trendjét mutatják. A Vitastiq-et heti pár alkalommal, több héten keresztül célszerű használni, hogy abból átlag értékeket nyerhessünk, amellyel az általános vitamin tendenciáját tudja kimutatni. Hivatalos adatok alapján az EAV módszertan 80%-os pontossággal mér.

Mi az elektroakupunktúra?

A Vitastiq működése a Voll féle elektroakupunktúrás módszeren (EAV) alapszik. Az akupunktúrás pontokra vonatkozó ismeretek adják az elektroakupunktúra alapját.

Dr. Reinhard Voll és a csapata által végzett kutatás azt mutatta, hogy az akupunktúrás pontok különböznek a környező bőrtől. Elektromos áram tekintetében, ezeknek a pontoknak megnövekedett vezetőképességük és csökkent ellenállásuk van. Az EAV-módszertanon alapuló professzionális eszközöket táplálkozási és egyéb szakértők használták ügyfeleik vitamin és ásványi anyag tendenciáinak nyomon követésére az 1950-es évektől.

Az EAV eszközök hivatalos pontossága 80% körül van.

Miért fontos a referencia pont helyes leolvasása?

A Vitastiq a mérésekhez az akupunktúrás pontokon elektromos ellenállást alkalmaz a referencia pontokhoz viszonyítva. A kalibrálás során meghatározott referenciapont továbbra is a fő iránymutatás marad a többi mérési pontnál.

Mindenkinek különböző bőr típusa van. Ezért lényeges a kalibrálás. A kalibrálás ideje alatt az applikáció meghatározza bőrének ellenállását. Amennyiben nem végzi el a kalibrálást megfelelően, vagy nem ugyan azt a nyomási erősséget alkalmazza minden mérési pontnál, akkor a méréseinek eredménye pontatlan lesz.

Az EAV módszer invazív?

Nem. Teljesen fájdalommentes és nem invazív.

Mi a Vitastiq mérés?

Miután befejezte a Vitastiq használatát, az alkalmazás minőségi információt nyújt minden vitaminról és ásványi anyagról továbbá azok szintjéről: alacsony, gyenge, jó és magas.

Hogyan használjuk helyesen a Vitastiqet?

Gyakori probléma az első méréseknél, hogy az eredmények különböznek egymástó, ameddig nem ismeri a készülék pontos használatát.

Az egyik legfontosabb, hogy ismerje a referencia pontok helyeit. Továbbá, hogy a Vitastiq tollat az előírtakkal megegyezően tartsa a kezében és a mérési pontokra megfelelő nyomást gyakoroljon. Végül pedig a bőr nedvessége is kiemelt fontosságú. Kérjük nézze végig az applikációban található  videós segédanyagokat és a Gyors Üzembe Helyezési Útmutatót.

A Vitastiq tollat tartó kéz nem érhet hozzá semmilyen egyéb testrészhez. Máskülönben a mérések pontatlanok lesznek. Ne érintsük a toll hegyével a körömágyat, mivel ez is befolyásolhatja a mérés pontosságát!

Helyezze a Vitastiq toll hegyét a köröm jobb vagy bal alsó szélétől néhány milliméterre (körülbelül egy hegynyi távolságra), ahogyan az az alkalmazás segédanyagaiban is látható a mérés közben. Szükség esetén enyhén mozgassa a toll hegyét, hogy megtalálja a legmagasabb értéket. (a pontos akupunktúrás pontokon a legmagasabb értéket kell, hogy kapja).

Minden egyénnek különböző bőrtípusa van. Ezért szükséges a kalibráció. A kalibráció ideje alatt a bőr ellenállása kerül meghatározásra. Amennyiben helytelenül kalibrálja a készüléket, vagy nem ugyan azt a nyomást használja a mérési pontoknál akkor a mérések eredménye pontatlan lesz.

Kéjük nézze végig a videós segédanyagainkat és a Gyors Üzembe Helyezési Útmutatót, melyek részletesen lépésről-lépésre végig vezetik önt a lépéseken. Amennyiben további kérése van, kérjük keresse fel bennünket az alábbi elérhetősége egyikén:
info@vitastiq.hu
06 76 506 270

Milyen gyakran kell használni a Vitastiqet?

A mérések sűrűsége a személyes igénytől függ, de heti néhány alkalommal valószínűleg jobb általános képet kap a vitamin és ásványi anyag tendencia tekintetében.  A vitamin és ásványi anyag tendencia nyomon követése hozzájárul a tudatos életmódhoz.

Nagyon sok minden hatással van az egyének vitamin és ásványi anyag szintjére. A napszak, aktivitás, élelmiszer bevitel, stressz szint stb. Mivel a Vitastiq nem orvosi műszer, hanem egy személyes vitamin és ásványi anyag nyomon követő, amely ezek általános tendenciáit kíséri figyelemmel, ezért nem javasoljuk, hogy csak egyetlen mérés eredményeit vegye figyelembe, hanem használja a készüléket több héten keresztül mindig ugyanabban az időpontban hasonló körülmények között, ahhoz, hogy pontos, átfogó eredményt kaphasson a vitamin és ásványi anyag szintjéről.

Mekkora az ajánlott vitamin és ásványi anyag bevitel?

A szervezet megfelelő működéséhez szükséges mennyiségek egyénenként változnak. A Vitastiq alkalmazás részletes információkkal rendelkezik minden vitamin és ásványi anyagról melyek mérésére képes.

Nyissa meg a Vitastiq alkalmazást > majd a ismertetők menüpontot >  vitaminok és ásványi anyagok > és itt mind a 26 vitaminról és ásványi anyagról talál részletes leírásokat.

Mi a különbség vitamin és ásványi anyag között?

A vitaminok szerves anyagok, ami azt jelenti, hogy élő organizmusokból nyerik ki; állatokból, vagy növényekből, vagy olyan anyagokból, amelyek egykor élők voltak pl.: szén. Az ásványok, ellentétben a vitaminokkal, szervetlen anyagok. Minden vitamin kulcsfontosságú tápanyag, mivel a szervezet nem tudja előállítani, ezért a táplálékból nyeri ki, miközben az ásványi anyagok is kulcsfontosságú tápanyagok. A vitaminok könnyen lebomlanak hő, fény, hosszú tárolás, főzés és egyéb étel előkészítési folyamat közben. Azonban mind a vitaminok, mind az ásványi anyagok nélkülözhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez.

A Vitastiq hatással van-e a vitamin és az ásványi anyagok szintre?

Nem. A Vitastiq nem gyógyászati készülék. Nem tudja megelőzni, kezelni vagy gyógyítani az egészségügyi rendellenességeket, és nem képes diagnosztizálni egy egészségügyi állapotot. Mint bármilyen más modern készülék, segítheti a egészséges, tudatos életmód kialakítását.

A Vitastiq lehetőséget ad, hogy nyomonkövesse az általános vitamin és ásványi anyag tendenciáit, miközben információt nyújt a egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen tápanyagokról és azok természetes forrásairól.

 

Több felhasználó is használhatja ugyanazt a Vitastiq-et?

Igen, a Vitastiq applikáción belül, a PROFIL-ban létrehozhatja a saját profilját vagy kiválaszthat egy adott felhasználói profilt. Az applikáció számos profilt tud kezelni és lehetővé teszi azok egyéni kialakítását.

A Vitastiq Family a csomaghoz mellékelt szonda segítségével képes mások vitamin és ásványi anyag mérésére.

 

Lehet-e ugyanazt a Vitastiq tollat használni több, különböző okostelefonnal?

Igen, egy Vitastiq toll több, különböző okostelefonhoz is csatlakoztatható, amennyiben az okostelefonra fel van telepítve a Vitastiq applikáció.

Amennyiben a Vitastiq 2-őt különböző készülékeken használja, ellenőrizze, hogy csak a használatban lévő telefonon legyen kiválasztva.

Használható a Vitastiq laptopon, asztali számítógépen vagy iPad-en?

 

A Vitastiq kompatibilis iPhone és iPad készülékekkel, az iOS 9 vagy újabb verziók esetén. A legtöbb androidos készülékkel is kompatibilis, Android 4.3 vagy újabb verziók esetén. All Vitastiq products are compatible with Android smartphones or tablets and iOS iPhones or iPads. Witastiq doesn’t work with Windows devices and Mac computers.

A Vitastiq nem működik Windows vagy Mac operációs rendszereken.

 

Hogyan lehet szétszerelni a Vitastiq-et, és lehet-e akkumulátort cserélni benne?

A terméket nem szabad szétszerelni a lehetséges elektromos veszélyek és a jótállás megszegése miatt. A készülék tartalmaz egy Lithium akkumulátort amely nem kiszerelhető.

 

A Vitastiq-nek van jótállása?

A Vitastiq 2 év jótállásal rendelkezik.

Segíthetek egy másik személynek a Vitastiq használatában?

A Vitastiq Family dobozában található szonda segítségével bárkin könnyedén végezhet méréseket.

Lehet-e vízzel tisztítani a Vitastiq-et?

A készüléket nedves ruhával tisztítsa. Ne használjon tisztítószert és a készülék ne kerüljön közvetlen kapcsolatba vízzel vagy hő forrással! Az ilyen jellegű érintkezés visszafordíthatatlan károkot okoz az elektródán, ami a készülék központi eleme.

Terhes vagyok. Használhatom a Vitastiq-et?

A Vitastiq használata terhesség és a szoptatás időszaka alatt teljesen biztonságos. Azonban a mérés pontossága eltérhet néhány esetben.

Hol vehetem meg a Vitastiq-et?

A Vitastiq készüléket megveheti online a webshopban a “Kosár” menüpontra kattintva.
Amennyiben elakad a rendelési folyamatban, esetleg további kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek egyikén:
info@vitastiq.hu
06 76 506 270

Minden korosztály használhatja a Vitastiq-et?

A Vitastiq-et minden korosztály használhatja. A Vitastiq önálló használatra lett tervezve, így előfordulhat, hogy a kisebb gyermekek nem képesek helyesen leolvasni az eredményeket.

 

Hogyan kell helyesen tartani a Vitastiq-et?

Tartsa úgy a készüléket mintha egy tollat fogna a kezében.

Gyengéden nyomja a Vitastiq toll hegyét a mérési ponthoz; a toll hegyének teljesen be kell húzódnia. Tartsa így a Vitastiq-et, ameddig meg nem kapja az eredményt. Minden mérési ponthoz körülbelül 8 másodperc szükséges. Részletes utasításért, kérem nézze meg a Vitastiq ismertetőt.

Hogyan kell tárolni a Vitastiq-et?

A készüléket nedves ruhával tisztítsa. Ne használjon tisztítószert és a készülék ne kerüljön közvetlen kapcsolatba vízzel vagy hő forrással! Az ilyen jellegű érintkezés visszafordíthatatlan károkot okoz az elektródán, ami a készülék központi eleme.

Az applikáció nem működik megfelelően. Mit csináljak?

Amennyiben az applikáció nem működik megfelelően, akkor indítsa újra telefonját/tabletjét, amennyiben ez sem oldja meg a problémát akkor érdemes letörölni a Vitastiq applikációt majd újból feltelepíteni. Hogyha így sem oldódik meg a probléma akkor vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

info@vitastiq.hu
06 76 506 270

 

Használhatom az applikációt a Vitastiq toll nélkül?

A Vitastiq használatához, kérjük töltse le az ingyenes alkalmazást a www.vitastiq.hu weboldalról, az App Store-ból vagy a Google Play webáruházból. Az ingyenes alkalmazás a Vitastiq toll nélkül csak a menüpontok és a bemutató videók elérésére alkalmas. Részletesebb információ a Vitastiq weboldalán érhető el.

Miért változnak az eredményeim rövid idő alatt?

A vízben oldódó ásványi anyagok szintje naponta változik, de az is lehetséges, hogy a referencia pontot nem megfelelően kalibrálta. Ilyenkor szükséges a kalibrálás megismétlése. A Vitastiq helyes használatát fontos elsajátítani.

Gyengéden nyomja be a toll hegyét, és próbáljon meg azonos erősségű nyomást alkalmazni minden mérési ponton. A pontosság érdekében, annyira nyomja be a toll hegyét, hogy az teljesen visszahúzódjon.

 

Lehetséges újra mérni egy adott mérési pontot?

Ha újra szeretné mérni az adott mérési pontot, akkor érintse meg az adott vitamin vagy ásványi anyag nevét és próbálja újra. Ugyanazon a mérési ponton nem ajánlott egymást követő rövid időn belül elvégezni több mérést, ez a bőr elektromos vezetőképessége miatt van. Szakértők azt javasolják, hogy lehetőleg minél több idő, de legalább 15-20 perc teljen el két azonos ponton történő mérés között, továbbá elég nehéz kétszer ugyanazokat a körülményeket reprodukálni (toll nyomásának erőssége, bőr nedvessége stb…) Ezért nem is ajánlott egyetlen mérésből következtetéseket levonni a vitamin és ásványi anyag szintünkkel kapcsolatosan. Néhány héten keresztül heti többszöri alkalommal kell méréseket végeznünk, hogy végül egy átfogó átlagos értéket kaphassunk a vitamin tendenciánkról.

Hány mérést tud a Vitastiq elmenteni?

A Vitastiq applikáció az összes mérését képes elmenteni.

Eltudom küldeni a mérési eredményeimet e-mailben?

Igen, a Vitastiq alkalmazásban lehetősége van továbbitani minden méréséenk eredményét e-mailben.

Mérési eredményeit továbbíthatja az összefoglaló lap alján található gombra kattintva, vagy régebbi méréseit az előzmények menüpontra kattintva is továbbíthatja.

Továbbá, előző méréseit megtalálhatja a felhasználói weboldalunkon. Bejelentkezés után a bal felső sarokban található My Reports menüpontra kattintva.

My.Vitastiq.com

Ha az eredményeim online vannak, más is hozzáférhet a személyes adataimhoz?

Értékeljük és tiszteletben tartjuk a személyes adatait! Személyes adatait nem osztjuk meg harmadik féllel, kizárólag a Vitastiq alkalmazás megfelelő működéséhez használjuk fel.

A méréseim pontatlannak tűnnek. Mit tehetek?

Amennyiben pontatlannak gondolja a méréseket, kérjük ismételje meg a kalibrálást majd győződjön meg róla, hogy helyesen végezte el a méréseket. Amennyiben továbbra is pontatlannak gondolja  a mérés eredményét, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az info@vitastiq.hu e-mail címen.

 

Hozzáadhatok további vitamin vagy ásványi anyagot a Vitastiq alkalmazáshoz?

Egyenlőre nem lehetséges további vitamin és ásványi anyag hozzáadása az alkalmazáshoz.

Mennyi időt vesz igénybe 26 vitamin és ásványi anyag bemérése?

A Vitastiq helyes használatát meg kell tanulni. Az első mérések hosszabb ideig fognak tartani (kb. 5 perc, a 10 vitaminra), viszont amint sűrűbben használja a Vitastiq-et, egyre rövidebb idő lesz szükséges.

A Vitastiq használata közben fogadhatok hívásokat?

Bejövő hívásnál a Vitastiq applikáció megáll. Amint befejezte a telefonálást tudja folytatni az applikáció használatát.

 

Készíthetek saját vitamin és ásványi anyag sablont?

Igen, az alkalmazásban lehetősége van saját sablont létrehozni, így pontosan ki tudja választani, hogy mely vitaminokat és ásványi anyagokat szeretné nyomon követni.

Nyissa meg a Vitastiq alkalmazást > Sablon > új hozzáadása > írja be a sablon nevét > válassza ki a mérni kívánt pontokat > végül kattintson a jobb felső sarokban található mentés gombra > majd a sablonok között válassza ki az újonnan készítetett sablonját.

 

Nem ismerem a saját vércsoportomat. Fontos ez a mérés szempontjából?

A vércsoport megadása nem fontos a mérések szempontjából.

 

 

Mennyi ideig tart egy kalibrálás?

A kalibrálás során, a Vitastiq-nek körülbelül 12 másodpercig folyamatosan érintkeznie kell a bőrrel.

Mindenkinek különböző bőr típusa van. Ezért lényeges a kalibrálás. A kalibrálás ideje alatt az applikáció meghatározza bőrének ellenállását. Amennyiben nem végzi el a kalibrálást megfelelően, vagy nem ugyan azt a nyomási erősséget alkalmazza minden mérési pontnál, akkor a méréseinek eredménye pontatlan lesz.

A Vitastiq applikáció nem vezet a következő mérési pontra.

A következő mérési pont beállítható, AUTOMATA vagy MANUÁLIS módra. Manuális módban, érintse meg a következő vitamin vagy ásványi anyag gombot, hogy a következő mérési pontra váltson. Automata módban, automatikusan vált a következő mérési pontra. Ellenőrizze a beállításokat a Vitastiq alkalmazásban!

Mit NE csináljon, miközben a Vitastiq-et használja!

  • Mérés közben NE tartsa a telefont a kezében! A bőre nem érintkezhet a telefonnal a Vitastiq használata közben!
  • Ne töltse a telefonját, miközben a Vitastiq-et használja!
  • Ne használja a Vitastiq-et fémfelületen, mivel ez zavarhatja az elektromos vezetőképességet!

Mit tegyek, ha elveszítettem a QR kódomat, vagy meg sem érkezett?

Nincs ok az aggodalomra, az Ön QR kódját elküldtük önnek e-mailben is. Amennyiben mégsem kaptam meg, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

info@vitastiq.hu

 

Miért kell regisztrálni a Vitastiq-et?

Annak érdekében, hogy megóvjuk önt a lopástól vagy csalástól kérjük, hogy regisztrálja készülékét az egyedi QR kóddal. Könnyedén regisztrálhat az e-mail címére küldött vagy a készülék dobozában található kártyán szereplő QR kód beolvasával. A kódot manuálisan is beírhatja a megfelelő mezőbe.

Vitastiq minden android és Iphone készülékkel működik?

A Vitastiq kompatibilis iPhone és iPad készülékekkel, az iOS 9 vagy újabb verziók esetén. A legtöbb androidos készülékkel is kompatibilis, Android 4.3 vagy újabb verziók esetén.

Kérjük ellenőrizze le, hogy okostelefonja támogatja-e a Bluetotth 4.0-át.

Amennyiben további kérdése van a témával kapcsolatosan, keressen fel bennünket a következő elérhetőségeken:

info@vitastiq.hu
06 76 506 270

A Vitastiq használat közben elveszíti a kapcsolatot.

Abban az esetben, ha a bőre nagyon száraz akkor magas lesz az ellenállása is, ami azt jelenti, hogy a vezetőképessége nagyon alacsony, így a Vitastiq nem tudja végrehajtani az elektromos áramkört. Ezért Minden kalibrálás és akkupunktúrás pont megéritnése előtt, egy nedves pamut vattakoronggal nedvesítse meg a Vitastiq toll hegyét!

A Vitastiq minden okostelefonnal kompatibilis?

A Vitastiq kompatibilis iPhone és iPad készülékekkel, az iOS 9 vagy újabb verziók esetén. A legtöbb androidos készülékkel is kompatibilis, Android 4.3 vagy újabb verziók esetén.

Üzenet: ‘A folytatáshoz, emelje le a Vitastiq toll hegyét a bőrről.’

 

Amennyiben az alkalmazás a következő üzenetet dobja fel újból és újból: A folytatáshoz, emelje le a Vitastiq toll hegyét a bőrről. Miközben a toll hegye nem is ér hozzá a bőr felületéhez, jelentkezzen ki az applikációból és jelentkezzen be újra.

Hogyan kell az akkumulátort tölteni?

A Vitastiq Family csomagjában található szonda nem tartalmaz akkumulátort ezért nem igényel töltést.

A Vitastiq tollban található Lithium-Ion akkumulátor újra tölthető.

Használja a csomagban található USB kábelt a Vitastiq töltéséhez. A kábel USB végződését csatlakoztassa a Vitastiq tollhoz a másik végét pedig az áramforráshoz.

Az akkumulátor élettartama függ a használat gyakoriságától. A Vitastiq akkumulátora úgy lett tervezve, hogy nagyjából 500 teljes töltésre legyen képes. A Vitastiqet 3-6 havonta kell újratölteni, hogy fenntartsa az akkumulátor a normál kapacitását.

Specifikáció:
Átlagos töltés: körülbelül 5 óra
Gyors töltés: körülbelül 2,5 óra
Normál töltési feszültség: 4.2 V
Standard töltőáram: 0,375 A

Miért kapok eltérő eredményt két egymást követő mérésnél?

Ugyanazon a mérési ponton nem ajánlott egymást követő rövid időn belül elvégezni több mérést, ez a bőr elektromos vezetőképessége miatt van. Szakértők azt javasolják, hogy lehetőleg minél több idő, de legalább 15-20 perc teljen el két azonos ponton történő mérés között, továbbá elég nehéz kétszer ugyanazokat a körülményeket reprodukálni (toll nyomásának erőssége, bőr nedvessége stb…) Ezért nem is ajánlott egyetlen mérésből következtetéseket levonni a vitamin és ásványi anyag szintünkkel kapcsolatosan. Néhány héten keresztül heti többszöri alkalommal kell méréseket végeznünk, hogy végül egy átfogó átlagos értéket kaphassunk a vitamin tendenciánkról. Ezeket az „előzmények” menüpontban tekinthetjük meg.

Még mindig van kérdése?

Amennyiben további kérdései vannak, nyugodtan keressen bennünket.
 

Nagyszerű fejlesztés! A Vitastiq-el bárhol, bármikor könnyedén lemérhetem vitamin és ásványi anyag szintemet.

Blanka VlašićOlimpiai ezüst- és bronzérmes magasugrónő