Vitastiq készülék


Hogyan működik?

A Vitastiq a világon az első olyan eszköz, amellyel nyomon követheti a vitamin és ásványi anyag tendenciáit egy ingyenes applikáció segítségével.

A Vitastiq rendszeres használatával számos hasznos információhoz juthat, többek között az Ön szervezetében jelenlevő 26 legfontosabb vitamin és ásványi anyag tendenciáihoz így a Vitastiq nagyszerűen egészíti ki a tudatos életmódot és a különböző sporttevékenységeket. Továbbá hasznos információkkal szolgál a vitaminokról, ásványi anyagokról és azok természetes forrásairól.

Vitastiq Family

first-edition

 

Vitastiq Family

Családi kiadás

Tudj meg többet

Jellemzők

Nyomonkövetheti a 26 legfontosabb vitamint és ásványi anyag tendenciáját
elemzi az eddigi méréseit és összegezi az átlagos tápanyag tendenciáit
hasznos információkkal szolgál  vitaminokról, ásványi anyagokról és azok természetes forrásairól
részletes útmutatók a gyors és egyszerű használhatóság érdekében
video segédanyagok az applikációban
nem invazív, fájdalom mentes
korlátlan profil létrehozása engedélyezett
felhasználóbarát applikáció
előre beállított mérési sablonok, továbbá lehetőség van számos egyedi sablon létrehozására
a méréseket könnyedén elvégezheti saját magán
iOS 9.0 vagy újabb
Android 4.3 vagy újabb
titánból készült
Bluetooth™-on keresztül kommunikál
BT LE 4.0- át támogató készülékekkel
a méréseket elvégezheti családtagjain vagy bárki máson is

26 legfontosabb vitamin és ásványi anyag nyomonkövetése

A Vitastiq működése a Voll féle elektroakupunktúrás módszeren (EAV) alapszik. Az akupunktúrás pontokra vonatkozó ismeretek adják az elektroakupunktúra alapját. Dr. Reinhard Voll és a csapata által végzett kutatás azt mutatta, hogy az akupunktúrás pontok különböznek a környező bőrtől. Elektromos áram tekintetében, ezeknek a pontoknak megnövekedett vezetőképességük és csökkent ellenállásuk van. Az EAV-módszertanon alapuló professzionális eszközöket táplálkozási és egyéb szakértők használták ügyfeleik vitamin és ásványi anyag tendenciáinak nyomon követésére.

Tudj meg többet

Réz

A réz szükséges a vas felszívódásához a szervezetben. A vassal együtt hozzájárul vörösvérsejtek képződéséhez, az idegsejtek és az immunrendszer normál működéséhez. Fontos szerepe van az idegműködésben, a csontnövekedésben és a cukor anyagcserében. A szervezetnek rézre van szüksége az energiatermelő folyamatokhoz.

1/26

Vas

A vas a szervezet számára a növekedéshez és fejlődéshez szükséges ásványi anyag. A szervezet vasat használ a hemoglobin (a vörösvérsejtben lévő fehérje, amely az oxigént szállítja) és a mioglobin (egy olyan fehérje, amely az oxigént biztosítja az izmoknak) előállításához. A szervezetnek vasra van szüksége, hogy bizonyos hormonok és kötőszövetek létrehozásához.

2/26

Jód

A jód olyan ásványi anyag, amely megtalálható bizonyos élelmiszerekben. Az elégtelen jódbevitel károsítja a pajzsmirigyhormonok csökkent termelődését okzhatja, ami pajzsmirigy alulműködéshez vezet. Ezek a hormonok szabályozzák a szervezet anyagcseréjét és számos egyéb fontos funkciót. A világ jódkészletének nagy része az óceánokban található. Ezért a tenger gyümölcsei kiváló jódforrások. A jódhiány megszüntetése érdekében szinte minden országban jódozzák a sót.

3/26

Coenzim Q-10

A Coenzim Q10 egy zsírban oldódó tápanyag, azaz zsírtartalmú ételekkel együtt kell fogyasztani, hogy a szervezetben fel tudjon szívódni. Természetesen előfordul a szervezetben, de sok élelmiszerben is megtalálható. A Coenzim Q10 antioxidánsként működik, amely védi a sejteket a károsodástól továbbá fontos szerepet játszik az anyagcserében. A Coenzim Q10 szintje alacsonyabb az idős embereknél és a krónikus betegségekben – mint például szívbetegségek, rák, Parkinson-kór, cukorbetegség, HIV/AIDS és izomdisztrófia – szenvedőknél. Egyelőre nem tudni, hogy vajon a Coenzim Q10 alacsony szintje hozzájárul-e ezeknek a rendellenességeknek a kialakulásához.

4/26

Nátrium

A nátrium szabályozza a testben lévő víz és vér mennyiségét. Ezen a szabályozó szerepen a káliummal osztozik. Főzés, sütés vagy konzerválás során sót adnak az ételekhez, hogy fokozzák az ízeket. Ennek eredményeként, az iparosodott országokban az emberek akár 20-szor annyi nátriumot is fogyasztanak, mint amennyi szükséges. A só túlzott lhasználata a szervezetben lévő víz visszatartását (a sejten kívüli folyadékban), az érfalak merevségét, a magas vérnyomást és fokozott kalcium kiürülést eredményez. Az átlagos amerikai étrend 10 gramm sót tartalmaz naponta, miközben 6-szor, 8-szor kevesebb sóra van szükségünk.

5/26

Kálium

A kálium fontos ásványi anyag és elektrolit. A kálium csaknem 98% -a a sejteken belül található. A sejteken kívül található kálium szintjének kisebb mértékű változása is súlyos hatással lehet a szívre, az idegekre és az izmokra. A kálium kulcsfontosságú a szívműködés szempontjából, fontos szerepe van a csontokban és a simaizom összehúzódásban. A vesék szabályozzák a kálium egyensúlyt; a felesleges kálium vizeletbe történő kiválasztásával. A kiszáradás, a hasmenés, a túlzott izzadás (hyperhidrosis) és a hashajtók túlzott alkalmazása gyakori oka az alacsony káliumszintnek. A hiányt a káliumban szegény étrend is okozhatja; ez azonban ritka. Egyes gyógyszerek, mint például a vízhajtók, is befolyásolják a kálium mennyiségét a szervezetben.

6/26

Kalcium

A kalcium olyan ásványi anyag, amely sok élelmiszerben megtalálható. A szervezetnek kalciumra van szüksége, hogy megőrizze a csontok szilárdságát és fontos funkciókat hajtson végre, de az optimális kalcium felszívódáshoz D-vitamin is szükséges. Szinte az összes kalcium a csontokban és fogakban tárolódik, támogatva szerkezetüket és tömörségüket. A szervezetnek szüksége van kalciumra az izmok összehúzódásához és az agy és az idegek közötti információ átvitelhez is. Ezenkívül a kalcium részt vesz a normál véralvadási folyamatokban és elősegíti a hormonok és enzimek felszabadulását, amelyek majdnem minden testi funkcióra hatással vannak.

7/26

D-vitamin

A D-vitamin zsíroldékony vitamin, zsírokat is tartalmazó étkezéssel kell bevenni, hogy a szervezet képes legyen hasznosítani. Leginkább arról ismeretes, hogy a kalciummal együtt segít az erős csontozat és az egészséges fogak felépítésében és fenntartásában. Gyakran nevezik napfény vitaminnak, mivel közvetlen napfény hatására a bőrben szintetizálható. Két fő formája létezik, a D2 és a D3-vitamin. D3-vitamin vagy kolekalciferol a természetben előfordul, és kis dózisú pótlásra alkalmazzák. A D-vitamin a kalciummal együtt alkalmazva, csökkenti a csontvesztés mértékét, segít megelőzni a csontritkulást és csökkentheti a törések kockázatát. A D-vitamin, szerkezetét tekintve szteroid hormon és ennek megfelelően viselkedik a szervezetben. Fontos a normál izomfunkció és az immunrendszer normál működése szempontjából. A D-vitamin hiány gyakori, a nem megfelelő mennyiségű napfény és a nem megfelelő táplálkozás (általában ezek együtt fordulnak elő) illetve krónikus vesebetegség miatt fordul elő.

8/26

B5-vitamin

A B5-vitamin (pantoténsav), a B-vitamin komplexet alkotó 8 vitamin egyike. A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, vagyis a szervezet csak vízben oldott formában tudja hasznosítani. A szervezet nem tudja tárolni őket (kivéve a B12-vitamint), tehát napi szinten szükséges a bevitel. A B-vitaminok segítenek az ételt a szervezet üzemanyagává (glükóz) alakítani, amiből a szervezet energiát nyer. A B5-vitamin része a szervezet egyik legfontosabb koenzimjének – a koenzim A-nak. Közel 70 különböző kémiai reakcióban vesz részt a szervezetben, ennélfogva jelentősen befolyásolja az energiaszintet. A pantoténsav kulcsfontosságú néhány hormon, a D-vitamin és néhány agyi jelátvivő molekula szintézisében.

9/26

Omega 3-6

Omega 3
Az omega-3 zsírsavakat úgy tekintik, mint esszenciális zsírsavaknak. Annak ellenére, hogy az emberi szervezet számára elengedhetetlen, a szervezet nem képes önállóan előállítani. Az Omega-3 zsírsavak a többszörösen telítetlen zsírok tágabb csoportjához tartoznak. Az étrendünkben két főbb omega-3 zsírsav található meg: az első típus az alfa-linolénsav (ALA), amelyet növényi olajokban találunk, mint a repce, a lenmag és a dió. A másik típus, az eikozapentaénsav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA) zsíros halakban található. A szervezet az ALA-t részben EPA-vá és a DHA-vá alakítja. A nyugati étrend általában Omega-3-ban szegény. A mediterrán étrend hangsúlyt fektet az Omega-3 zsírsavakban gazdag élelmiszerekre. Az Omega-3 zsírsavak csökkentik a gyulladást. Az étrend-kiegészítőkből és az élelmiszerekből származó halolaj csökkentheti a trigliceridszintet.

Omega-6
Az Omega-6 zsírsavak a többszörösen telítetlen zsírok csoportjához tartoznak. Az elsődleges étrendi Omega-6 a linolsav (LA), amelyet bár nem a szervezet termel, mégis alapvető zsírsavnak tekinthető, mivel létfontosságú az emberi egészség szempontjából. A linolsav a sejtalkotók része, és a szervezetben található jelzőmolekulák szintézisében is szerepet játszik. Az linolsav a szervezetben gamma-linolénsavvá alakul. Ezután tovább bomlik az arachidonsavra. A gamma-linolénsav számos növényi olajban megtalálható, köztük a ligetszépe olaj, borágóolaj és a feketeribizli mag olaj.

10/26

B3-vitamin

A B3-vitamin (niacin), a B-vitamin komplexet alkotó 8 vitamin egyike. A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, vagyis a szervezet csak vízben oldott formában tudja hasznosítani. A szervezet nem tudja tárolni őket (kivéve a B12-vitamint), tehát napi szinten szükséges a bevitel. A B-vitaminok segítenek az ételt a szervezet üzemanyagává (glükóz) alakítani, amiből a szervezet energiát nyer. A niacin több mint 200 enzimatikus folyamatban vesz részt az emberi szervezetben.

11/26

Mangán

A mangán egy nélkülözhetetlen nyomelem és alapvető ásványi anyag a szervezet számára, amely számos kémiai folyamatban szerepet játszik, beleértve a koleszterin és fehérje szintézist és a szénhidrát anyagcserét. A mangán legmagasabb koncentrációban a csontvelőben található meg, és hozzájárul az egészséges és normál csontszerkezet fenntartásához. Mivel a kollagén termeléséhez is szükséges, így fontos a bőr egészségének szempontjából is. A mangán a mangán szuperoxid-dizmutáz nevű enzim kofaktora, amely hatékony antioxidáns a szabadgyökök káros hatásaival szembeni védelemben.

12/26

B12-vitamin

A B-12 vitamin (kobalamin), a B-vitamin komplexet alkotó 8 vitamin egyike. A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, vagyis a szervezet csak vízben oldott formában tudja hasznosítani. A szervezet nem tudja tárolni őket (kivéve a B12-vitamint), tehát napi szinten szükséges a bevitel. A B-vitaminok segítenek az ételt a szervezet üzemanyagává (glükóz) alakítani, amiből a szervezet energiát nyer. A B12-vitamin szükséges az agy, az idegek és a vérsejtek megfelelő működéséhez és fejlődéséhez is. A súlyos B12-vitamin hiány idegkárosodást okoz. A B12-vitamin fontos szerepe a túlzott homocisztein felhalmozódás megakadályozása a vérben; a vér emelkedett homocisztein szintje kockázati tényező a szív- és érrendszeri megbetegedések tekintetében. A B12-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, és segít megakadályozni a megaloblasztos anémiát, amely hatással van az energiaszintre és gyengeséget okoz. Mivel a B12-vitamin felszívódásához szükség van a gyomorban képződő sósavra, az időseknél a B12-vitamin hiány kockázata magasabb. A szigorúan vegánok, az atrofiás gyomorhurutosok vagy a cöliákiások esetében nagyobb valószínűséggel alakulhat ki a B12-vitamin hiány.

13/26

Glükozamin

A porcszövet képződésének kulcsfontosságú anyaga. A glükozamin egy glutamin (aminosav) és a glükóz vegyület. A porc egy rugalmas, kemény kötőszövet, amely a szervezetben számos helyen előfordul. Ez a finom, gumiszerű szövet a csontok és az ízületek számára párnaként szolgál. A glükozamin a kagyló kemény burkában is előforduló vegyület. A korral együtt a glükozamin szintje csökken, és ez az izületek romlásához vezethet.

14/26

A-vitamin

Az A-vitamin zsírban oldódó vitamin, vagyis zsírban oldódik, a szervezet képes tárolni és igény szerint felhasználni. Az élelmiszerekben kétféle formában jelenik meg: az állati eredetű élelmiszerekben retinoidok és a növényi eredetű élelmiszerekben A-provitamin karotinoidok találhatóak. A legfontosabb A-provitamin karotinoid a béta-karotin, amelyet a szervezet A-vitaminná alakít. Létfontosságú összetevője a rodopszinnak, amely egy fényérzékeny fehérje-vegyület, így az A-vitamin alapvető fontosságú a látás szempontjából. Támogatja a sejtek növekedését és fejlődését, létfontosságú szerepet játszik a szív, a tüdő, a vese és egyéb szervek normál működésében. Az A-vitamin részt vesz az immunrendszer működésében és hozzájárul a bőr és a nyálkahártya normál állapotának fenntartásához.

15/26

Króm

A króm nélkülözhetetlen nyomelem és alapvető ásványi anyag a szervezet számára. Ismeretes, hogy fokozza szervezetünk inzulinfelhasználását, hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához. A króm közvetlenül részt vesz a szénhidrát, zsír-és fehérje-anyagcserében. Azoknál a személyeknél, akiknek étrendjében jellemzően finomított élelmiszerek szerepelnek (különösen az egyszerű cukrokban gazdag étrend), kockázatot jelent a króm elégtelene bevitele. Fertőzések, megterhelő testedzés, várandósság, szoptatás és stressz esetén megnő a szervezet krómfelhasználása, és krómhiány jelentkezhet.

16/26

Folsav

A folsav (B9-vitamin), a B-vitamin komplexet alkotó 8 vitamin egyike. A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, vagyis a szervezet csak vízben oldott formában tudja hasznosítani. A szervezet nem tudja tárolni őket (kivéve a B12-vitamint), tehát napi szinten szükséges a bevitel. A B-vitaminok segítenek az ételt a szervezet üzemanyagává (glükóz) alakítani, amiből a szervezet energiát nyer. Testünknek folsavra van szüksége a DNS és más genetikai anyagok szintéziséhez. A folsav a sejtosztódáshoz is szükséges. Segíti az idegrendszeri funkciókat és különösen a neurotranszmitterek előállítását, amelyek specializált kémiai hírvivő molekulák. A folsav magas szintje elrejtheti a B12-vitamin hiányt. A folsav (a B6-és B12-vitaminnal együtt) segít a normál homocisztein szint fenntartásában.

17/26

E-vitamin

Az E-vitamin erős antioxidáns, amely sok élelmiszerben, különböző zsírokban és olajokban is megtalálható. Zsíroldékony vitamin, vagyis zsírban oldódik, a szervezet képes tárolni és igény szerint felhasználni. Az E-vitamin legfontosabb szerepe a sejthártya védelme. Az E-vitamin elnevezés, nyolc, természetesen előforduló vegyületet jelöl: négy különböző tokoferolt és négy különböző tokotrienolt. Az E-vitamin csoportból az alfa-tokoferol a legszélesebb körben ismert. Bár az E-vitamin-hiány ritka, a marginális (határérték körüli) bevitel viszonylag gyakori. A zsírfelszívódási rendellenességben szenvedőknél nagyobb valószínűséggel alakulhat ki hiány. A cukorbetegeknek általában alacsony az E-vitamin szintjük. Antikoaguláns terápiában részesülő egyéneket folyamatosan figyelemmel kell kísérni, amennyiben E-vitamin tartalmú étrend-kiegészítőt szednek.

18/26

B6-vitamin

A B6-vitamin (piridoxin), a B-vitamin komplexet alkotó 8 vitamin egyike. A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, vagyis a szervezet csak vízben oldott formában tudja hasznosítani. A szervezet nem tudja tárolni őket (kivéve a B12-vitamint), tehát napi szinten szükséges a bevitel. A B-vitaminok segítenek az ételt a szervezet üzemanyagává (glükóz) alakítani, amiből a szervezet energiát nyer. A B6-vitamin kulcsfontosságú a szénhidrátok energiává történő átalakításához, és szükséges a fehérjék szintéziséhez és lebontásához. A B6-vitamin több, mint 100 enzim reakcióhoz szükséges az anyagcserében. A terhesség alatt és a gyermekkorban részt vesz az agyi fejlődésben, továbbá támogatja az immunfunkciót. A B6-vitamin szerepet játszik a hemoglobin szintézisében (a hemoglobin a vörösvérsejtekben található, és kulcsfontosságú azok oxigén szállítási képességéhez), és a normál homocisztein szint fenntartásában. A magas homocisztein szint összefüggésben állhat a szívbetegségekkel. A B6-vitamin segíti a szervezetben a szerotonin hormon termelődést, amely a hangulatot is befolyásolja. A nem megfelelő B6-vitamin szint általában más B-komplex vitaminok, például a B12-vitamin és a folsav alacsony szintjével társul.

19/26

Szelén

A szelén olyan nyomelem, amely csak kis mennyiségben szükséges, és mint minden lényeges nyomelemelem, túlzott bevitele toxikus. A szelén antioxidánsként működik, és az E-vitaminnal együtt dolgozik. Számos olyan enzim része, amely döntő szerepet játszik a reprodukcióban és a DNS szintézisben. A szelén koncentrációja a pajzsmirigyben a legmagasabb, és hasonlóan a jódhoz, fontos szerepet játszik a pajzsmirigy hormon szintézisében és az anyagcserében. A szelén jelentősen hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, és szükséges az haj és körmök egészségének fenntartásához. Az élelmiszerekben található szelén mennyisége attól függ, hogy hol termesztik vagy hol növekedik az adott növény. Mivel a szelén nagy része a táplálékból jut a szervezetbe, azok a személyek, akik szelénben szegény talajú területen élnek (például Kínában), nagyobb az esélyük szelénhiányra, akárcsak a krónikus betegeknek.

20/26

Cink

A cink, az élet minden formájához alapvető nyomelem. Kulcsfontosságú szerepet játszik a növekedésben és a fejlődésben, az immunválaszban, a neurológiai funkciókban és a reprodukcióban. Több, mint 300 különböző enzim függ a cinktől, akár egy enyhe hiány is jelentős egészségügyi következményekkel járhat. A cink jelentős szerepet játszik az egészséges látás fenntartásában és magas koncentrációban van jelen a szemben. Hatással van a fehérjék szerkezetére és a sejtmembránra, és hatásos antioxidáns. A cink segíti a sebek gyógyulását, és szükséges az ízlelő- és szaglószervek megfelelő működéséhez. A cinkhiány kockázatának leginkább kitettek a gasztrointesztinális betegségben szenvedők, vegetáriánusok, terhes és szoptató nők és az alkoholisták.

21/26

B2-vitamin

A B2-vitamin (riboflavin), a B-vitamin komplexet alkotó 8 vitamin egyike. A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, vagyis a szervezet csak vízben oldott formában tudja hasznosítani. A szervezet nem tudja tárolni őket (kivéve a B12-vitamint), tehát napi szinten szükséges a bevitel. A B-vitaminok segítenek az ételt a szervezet üzemanyagává (glükóz) alakítani, amiből a szervezet energiát nyer. A riboflavin antioxidáns vitamin, felveszi a harcot a szervezetben található, káros szabadgyökökkel szemben. A B2-vitamin szükséges a bőr működéséhez, az emésztőrendszer nyálkahártyájának normál állapotához és a vörösvérsejtek termelődéséhez. Segíti a szervezetet a B6-vitamin és a folsav felhasználható formába történő átalakításában.

22/26

B1-vitamin (tiamin)

A B1-vitamin (tiamin), a B-vitamin komplexet alkotó 8 vitamin egyike. A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, vagyis a szervezet csak vízben oldott formában tudja hasznosítani. A szervezet nem tudja tárolni őket (kivéve a B12-vitamint), tehát napi szinten szükséges a bevitel. A B-vitaminok segítenek az ételt a szervezet üzemanyagává (glükóz) alakítani, amiből a szervezet energiát nyer. Mivel a B1-vitamin központi szerepet játszik az energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, hiánya hatással van a szervezet szinte minden fontos funkciójára. A tiamin kulcsfontosságú szerepet játszik az idegi funkciókban és elengedhetetlen az agysejtek felépítésében és épségében. Csakúgy, mint a B-vitamin komplex más vitaminjait, a B1-vitamint is nevezik “stressz elleni”, mivel támogatja az immunrendszert és fokozza a szervezet stresszel szembeni ellenállóképességét.

23/26

Magnézium

A magnézium az energiatermeléshez és szinte az összes anyagcsere folyamathoz szükséges. A magnézium segíti normál szinten tartani a vérnyomást, a csontok és a fogak egészségét, és a normális szívritmust. Elengedhetetlen az idegrendszer normál működéséhez és az izomszövetekben a kalciummal együtt. Egy tipikus izomösszehúzódásban a kalcium stimuláns, míg a magnézium relaxáns. A magnézium hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Érdekes módon, számos savlekötő és hashajtó fő összetevője a magnézium. Egy felnőtt szervezet körülbelül 25 g magnéziumot tartalmaz, melynek 50%-60%-a a csontokban, a többi pedig a lágyszövetekben található.

24/26

C-vitamin

A C-vitamin (aszkorbinsav), vitathatatlanul a legismertebb az összes tápanyag közül. Vízben oldódó, antioxidáns tulajdonságú vitamin, ami segít megóvni a sejteket a szabadgyökök káros hatásaitól. Napi szinten szükséges a C-vitamin bevitele, mivel a szervezet nem képes tárolni. A C-vitamin szükséges a kollagén termeléséhez, ami egy olyan fehérje, amely meghatározó szerepet játszik a testünk szerkezetében. A kollagén nagyon fontos az egészséges bőr, az íny, az erek, a szemek, a központi idegrendszer és a szaporítószervek számára. A C-vitamin fokozza a vas felszívódását a növényi élelmiszerekből, és hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. A C-vitamin szükséges még a neurotranszmitterek szintéziséhez, mint például a szerotonin hormon, ami rendkívül fontos az idegrendszer és az endokrinrendszer számára. A dohányosoknak és a sérült, beteg, fertőzött embereknek fokozott C-vitamin bevitelre van szükségük.

25/26

Biotin

A biotin (B7-vitamin), a B-vitamin komplexet alkotó 8 vitamin egyike. A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, vagyis a szervezet csak vízben oldott formában tudja hasznosítani. A szervezet nem tudja tárolni őket (kivéve a B12-vitamint), tehát napi szinten szükséges a bevitel. A B-vitaminok segítenek az ételt a szervezet üzemanyagává (glükóz) alakítani, amiből a szervezet energiát nyer. A biotin szerepet játszik a keratin szintézisében, ami a haj, a körmök és a bőrfelület erősségéért felelős fehérje. Mint ilyen, kulcsfontosságú összetevője minden szépségvitaminnak.

26/26

Nagyszerű fejlesztés! A Vitastiq-el bárhol, bármikor könnyedén lemérhetem vitamin és ásványi anyag szintemet.

Blanka VlašićOlimpiai ezüst- és bronzérmes magasugrónő